23/11/2007

Eureka!!!

Het heeft veel voeten in de aarden gehad om jullie te kunnen voorzien van enig fotomateriaal.
Zo had het digitaal beeldschermpje van mijn toestel het reeds na twee weken begeven onder een regenvlaag. Het probleem was dat ik mijn jokers "Dame Fortuna" met succes had ingezet tegen andere dreigingen; fietspech, ordinaire dieven, woekerende geldwisselaars, slangen, driftige overvallers, corrupte douaniers, suïcidale chauffeurs, zadelpijnen, spuwende lama´s, ontvoeringen, gringo-haters, malaria, drijfzand, dronkaards, fietsvandalen, dysenterie, uitdroging, Duitse toeristen, valpartijen, orgaandieven, cash-tekort, koppensnellers, lekkende zonecrème, Che-adepten, boeren uit de Altiplano die door inteelt naar krankzinnigheid neigen, cholera, hondsdolheid, defecte bankkaart, vallende meteorieten, de reuze miereneters, drugstrafikanten, jaloerse Don-Juans, enkel-knie-lies problemen, verdwaaldheid, aliens, kapotte slaapzakritssluiting, pasport verlies, de man met de hamer,...

Het gevolg was dat ik zonder de instellingen te kunnen hanteren en regelen slechts een weinig foto´s trok, alsook met een matig resultaat zoals achteraf blijkt. Een vinger voor de lens, foto´s tegen de zon genomen, een nietvermoedende hoofdpersoon die op het cruciale moment uit beeld is weggelopen, lodderige blikken, bewogen onscherpe plaatjes en bijna allen te donker.
Ach, des te mooier zijn de vele herinneringen op mijn netvlies.
Ook mijn technische behendigheid schoot tekort in de pogingen om de foto´s op mijn blog te plaatsen...weliswaar geen onoverkomelijk probleem daar Jeremy dat in no-time wel voor elkaar kreeg, waarvoor dank.

De fietstocht lijkt me ondertussen al een eeuwigheid geleden daar we momenteel volop bezig zijn met de opstart van het project. Het gaat de goede richting uit, al blijken de bureaucratische hindernissen bijwijlen moeilijker te overwinnen dan de Andes-bergtoppen met hun Spartaanse ontberingen.
Het verhaal over de Boliviaanse geüniformeerde "soepkip" beambte en de sjofele slippendragers is voor volgende keer.

Het gaat me hier overigins uitstekend...voor wie er nog zou aan twijfelen.

Hasta luego, Federico

5 opmerkingen:

Birgen zei

Mooie foto's, ook die van Rubin op foto 15...

Guennadi zei

De sjofele slippendrager...sounds suske en wiske, we kijken dan ook met blijde verwachting uit naar een volgende post. In afwachting sturen we alvast de slip-lift op !

Tabee !

barbara zei

Aloha! Je verhalen en nu ook foto's geven me inspiratie in het koude, donkere België. Ik heb nu ook (onder deskundig advies ;-) ) ne schone fiets gekocht en begin over een week aan een 3-daagse in de Ardennen. Ik moet ergens beginnen, zeker!?!

Kijk uit naar nog meer van die verhalen...

Geniet ervan, Barbarax

Luc zei

Toffe foto's. Maak er nog maar.
De groetjes van je ex-collegfa's

Luc

iuna zei

Moar allé Fédé,

bureaucratische hindernissen, dat is toch volledig jouw ding :-)

hihi!!

cheers iuna